Bulgaria England
Facebook Email
          

Инфрачервена сауна

Инфрачервената сауна е изключително лесна за ползване. Тя затопля помещението не с печка с камъни, а с лампи за инфрачервени лъчи.

Основното е, че лампите директно нагряват тялото на човек, а не въздуха в помещението. Разположени са непосредствено на височината на гърба и подбедриците.

Системата е подходяща за отпускане или терапия, както за частни домове, така и за обществени салони. Благодарение на отпускащото действие и относително ниска температура (55º С), този тип кабини са подходящи за ежедневна употреба.

Предимствата на инфрачервената сауна пред традиционната сауна са много. Въпреки сравнително ниската температура в кабината, тялото се поти обилно; само 20% от лъчението нагряват въздуха, а останалите 80% нагряват тялото. Лъчението прониква на 5-8 мм под повърхността на кожата.

Топлината в инфраред сауната е много полезна за хора страдащи от алергии, екземи и целулит. За разлика от обикновенната сауна, инфраред кабината е подходяща за хора с ниско кръвно налягане или сърдечни проблеми, при спортни травми, артрит и хронична умора.


  • Адрес: България, гр. Балчик, п.к. 9600, Курортна зона 'Двореца', ул.'Албенско шосе'
  • Тел. Рецепция: +359 579 7 69 59
  • Тел. Резервации: +359 897 00 16 15
  • Тел. Управител: +359 899 94 94 70
  • E-mail: office@spahotelelit.com

Десислава Тонева - управител