Bulgaria England
Facebook Email
          

Расул/Eгипетска стая - калолечение

Расул/Eгипетска стая


Расул помещението е все по-актуално в 21 век.

Това е затоплена здравословна баня, проектирана за нанасяне върху кожата на лековита кал, пръст, обогатена с лишеи и билкови екстракти. Приятната топлина и относително ниската влажност позволяват калта върху тялото да изсъхне значително бързо. Кожата интензивно се освобождава от токсини.

След нанасяне на калта, тялото се затопля от специални соларни лампи и отоплено масажно легло. Калта изсъхва по кожата. Към залата за кални процедури сме разположили парна кабина за овлажняване на калта по кожата, за последващо измиване в душ кабините, около централната зала.


Калолечение и луголечение


Съвременната физикална медицина признава лиманната кал като най-силно действащ природно-лечебен фактор. За по-ефективно и комбинирано въздействие предимно на хората със ставни, неврологични и гинекологични здравословни проблеми, хотелът предлага процедури с природни продукти от Черно море - кал и луга. За пръв път в България се прилага осъвременен египетски калолечебен метод на закрито. Той пресъздава традиционните условия при които са получавали облекчение древните египтяни.

Зала за мокри процедури и калолечение, след нанасяне на лечебната кал по тялото и нейното изсъхване, се влиза в парната баня за размекване на калта. В душ кабината се измива тялото.


  • Адрес: България, гр. Балчик, п.к. 9600, Курортна зона 'Двореца', ул.'Албенско шосе'
  • Тел. Рецепция: +359 579 7 69 59
  • Тел. Резервации: +359 897 00 16 15
  • Тел. Управител: +359 899 94 94 70
  • E-mail: office@spahotelelit.com

Десислава Тонева - управител