Bulgaria England
Facebook Email
          

Турска баня с хамам

Турската баня или хамамът (hamam) произлиза от Римските терми в Античността. „хамам“ на арабски означава „затоплям, разнасям топлина”. Турската баня е един празник на сетивата – топлина, влажност, пяна, аромати и докосвания, които създават едно произведение на изкуството за приятни изживявания.

В арабския свят хамамът не е просто парна баня. Преди всичко това е древен ритуал.

Хамамът или турската баня е ориенталска процедура, при която се почиства цялото тяло от повърхностния слой мъртви клетки. В автентична обстановка ще почувствате топлината на мраморния камък, парата, влагата и ефекта от мокрия масаж. Това е един ритуал от Изтока, смесил в себе си традициите на Римската и Византийската баня.

Процедурата започва със затопляне в парна баня, където интензивната топлина отваря порите на кожата и навлиза дълбоко до мускулите. Напарването се извършва при температура от около 50°С, при висока влажност на въздуха 70-100%. Започва обилно потоотделяне и кожата е готова за почистване. Докато Вие лежите и релаксирате на топлото мраморно легло, нашите обучени специалисти премахват мъртвите клетки на Вашата кожа с помощта на специално изработена пилинг-ръкавица (кесе), като това спомага за оросяването с кръв на съединителната тъкан.

След този ориенталски пилинг кожата Ви вече е кадифено-мека и е готова за нежен масаж с натурален сапун. При тази процедура не става въпрос само за почистване на тялото, а за истински празник за сетивата: топлина, влажност, пяна, аромати и докосвания създават едно произведение на изкуството за приятно изживяване.


  • Адрес: България, гр. Балчик, п.к. 9600, Курортна зона 'Двореца', ул.'Албенско шосе'
  • Тел. Рецепция: +359 579 7 69 59
  • Тел. Резервации: +359 897 00 16 15
  • Тел. Управител: +359 899 94 94 70
  • E-mail: office@spahotelelit.com

Десислава Тонева - управител